Uskoro novi inovacioni centar u Zvorniku

Potrebno dodatno podsticati saradnju za razvoj start ap preduzeća, naslov je u medijima koji su prenijeli informacije nakon sastanka Viškovića i Popovića u Banjaluci. Oni su između ostalog najavili i novu investiciju na području grada Zvornik, U nastavku pročitajte informacije iz medije koje su saopštene nakon ovog sastanka

0
ZVORNIK

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović ocijenili su da ulaganje u industriju informacionih tehnologija predstavlja veliku razvojnu priliku za Srbiju i RS, te istakli da je potrebno dodatno podsticati međusobnu saradnju kod otvaranja novih naučno-tehnoloških parkova i inovacionih centara za razvoj start ap preduzeća.

Višković je na današnjem sastanku u Banjaluci informisao Popovića da Republika Srpska ulazi u gradnju naučno-tehnološkog parka u Banjaluci, na lokaciji u krugu kampusa banjalučkog univerziteta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Istovremeno, predsjednik Vlade najavio je da će, poučeni odličnim rezultatima Inovacionog centra u Banjaluci, novi inovacioni centar biti osnovan i u Zvorniku, kako bi podstakli otvaranje start ap preduzeća i u ovom dijelu Republike Srpske.

Popović je rekao da je Srbija spremna da Republici Srpskoj stavi na raspolaganje sve svoje postojeće resurse u oblasti informacionih tehnologija, kako bi i Republika Srpska dodatno unaprijedila ovu, izuzetno važnu granu industrije.

Govoreći o procesu imunizacije, Višković je zahvalio Popoviću za pomoć koju je Srbija pružila tokom pandemije virusa korona, ističući da je za Republiku Srpsku od izuzetne važnosti predstojeća proizvodnja vakcine “sputnjik” u Institutu za virusologiju, serume i vakcine “Torlak”.