Nevrijeme u okolini Loznice nanijelo štetu poljoprivrednicima i mještanima (FOTO)

0
Nevrijeme u okolini Loznice nanijelo štetu poljoprivrednicima i mještanima (FOTO)

Jaka kiša koja je pala juče u popodnevnim satima donela je nove nevolje žiteljima Jadra, a vetar i grad znatno su oštetili voćnjake i povrtnjake poljoprivrednicima. Voda je prekrila njive i dvorišta u Brnjcu, Joševi, grada je bilo u delovima Donjeg Dobrića, a višesatna kiša nadvila se i nad Jadranskom Lešnicom gde je zbog nevremena nestalo i struje.

– Neprekidno je padalo više od tri sata, nije bilo mnogo grada, tek na pojedinim mestima, ali je zato bujica nosila šljunak s malskih puteva i znatno ih oštetila. Voće je popadalo sa stabala i ko zna šta će nam od toga preostati. U gornjoj mali je prelilo i preko glavnog puta Lipnički Šor – Tekeriš. Skoro ovako nije bilo – potvrdio nam je Željko Petrović iz Jadranske Lešnice.

Kako nam je ispričao, pre nestanka struje, zbog grmljavine, u jednoj kući zapalila se elektroinstalacija, a na jedvite jade, gazeći u čizmama po vodi, nekako su uspeli da odvrnu osigurače i spreče veću nevolju. Još kaže da su u selu krovovi i na novosagrađenim privatnim objektima prokisli, a da skoro nema starije kuće i pomoćne zgrade u koju voda nije prodrla, makar i kroz sitne pukotine oko stolarije.

Nevrijeme u okolini Loznice nanijelo štetu poljoprivrednicima i mještanima (FOTO)

Inače, meštani su se brzo organizovali i odmah po smirivanju padavina sanirali posledice na putevima. Pljusak i vetar su prestali oko pola sedam predveče, a kiše je bilo i tokom noći, ali je bila manjeg inteziteta. Zbog izlivanja vode preko puta, žitelji Joševe su do Loznice mogli da stignu samo preko Trbosilja i Zavlake.

(S. P. za Loznicke novosti)