Uhapšen sin Sinana Sakića: Osumnjičen za razbojništvo u Sarajevu, već osuđivan za pokušaj ubistva

Prema saznanjima Nova.rs, riječ je o najstarijem sinu Sinana Sakića, Rašidu Sakiću, koji je ovog puta osumnjičen za razbojništvo.

– On je uhapšen juče, te je u popodnevnim satima predat u nadležnost policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – saopšteno je iz kantonalnog MUP.

Sa Rašidom je uhapšena i njegova djevojka koje je učestovala s njim u nelegalnim radnjama.

Podsjetimo, Rašid Sakić je pjevačev najstariji sin iz prvog braka, a njegovo ime često se nalazilo na stupcima crne hronike zbog sukova sa zakonom. U podužem dosijeu, Sakić ima upisano i ubistvo zbog kog je proveo u zatvoru 12 godina, piše Nova.rs.

Mediji su ranije izvještavali o lošim odnosima u porodici Sakić, koji su kulminirali nakon pjevačeve smrti. Posljednji sukobi su izbijali zbog spora oko nasljedstva, zbog čega Sabina Sakić i sumnja da je Rašid podmetnuo požar.

Protiv njega je Sinanova supruga Sabina svojevremeno podnijela prijavu zbog prijetećih poruka i poziva koje joj je, prema njenim ijrečima, Rašid upućivao još odoktobra 2019. godine. Rašid je od tog trenutka prijetio ubistvom njoj i njenoj kćerki Đulkici Sakić, inače svojoj polusestri. Time su se otvorila mnogobrojna pitanja koja navode na kopanje biografije osuđenog ubice koji je zbog tog zločina ležao u zatvoru dvanaest godina.