PU Zvornik realizovala republičku akciju – Iz saobraćaja isključeno 75 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola

FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik realizovala je proteklog vikenda republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje prekršaja u dnevnim uslovima upotrebe sigurnosnog pojasa i dječije sjedalice a u noćnim uslovima na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.
U okviru navedene akcije kontrolisano je 1167 učesnika u saobraćaju, od ukupnog broja njih 941 je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 75 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kod 7 vozača utvrđena je količina alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, dok je sankcionisano 5 vozača zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih droga u organizmu.
U okviru navedene akcije u dnevnim uslovima, njih ukupno 82 sankcionisano je zbog ne korištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 41 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i neprosisnog prevoženja djece.
Za vrijeme sprovođenja akcije pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano je ukupno 648 prekršaja, od čega je njih 445 sankcionisano po osnovu činjenja drugih prekršaja po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.