PU Zvornik: Materijalna šteta pričinjena krivičnim djelima u prvih šest mjeseci 747.105 КM

Na području PU Zvornik u prvih šest mjeseci ove godine evidentrana su 294 krivična djela, saopšteno je na redovnoj pres konferenciji ove Uprave.

Načenik Odjeljenja za organizovani kriminalitet u PU Zvornik Mladen Lazić rekao je da su zbog tih djela nadležnim tužilaštvima podnesena 273 izvještaja protiv 265 lica, od koji je bilo 75 povratnika u činjenju krivičnih djela i 12 maloljetnih lica.

– Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila je 747.105 КM. Ukupno 254 krivična djela su bila iz oblasti opšteg kriminaliteta, zatim 16 krivičnih djela iz oblasti zlopuotrebe opojnih droga, 16 iz oblasti privrednog kriminaliteta, te osam krivičnih djela iz oblasti bezbjednosti javnog saopbaćaja – rekao je Lazić i dodao da je zbog izvršenja 16 krivičnih djela iz privrednog kriminaliteta nadležnim tužilaštvima podneseno 15 izvještaja protiv 15 lica.

– Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila 597.757 КM, dok je visina stečene protivpravne imovinske koristi iznosila 580.169 КM – istakao je Lazić.

Uspješno obezbjeđenje skupova
Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić rekao je na pres konferenciji da su u julu pripadnici ove Uprave izvršili obezbjeđenje javnih skupuva 10. jula u Bratuncu, stradanje Srba u Podrinju, i 11. jula, komemorativni skup u Potočarima, kao i veći broj organizovanih skupova na drugim mjestima i naglasio da nije bilo nikakivih incidenata, dok su sve štićene domaće ličnosti i strane delegacije adekvatno obezbijeđene.