PU Zvornik: U prvih šest mjeseci povećan broj saobraćajnih nezgoda

FOTO: ILUSTRACIJA

U prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno je povećanje broja saobraćajnih nezgoda na području PU Zvornik u odnosu na isti period prošle godine.

Prema podacima iz PU Zvornik, od januara do kraja juna 2021. godine, evidentirano je 299 saobraćajnih nezgoda, što je više za 58 saobraćajnih nezgoda, ili 24 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

– Od ukupnog broja evidentiranih saobraćajnih nezgoda, 64 su bile sa povrijeđenim licima, od kojih su dvije sa poginulim licima, 11 sa teško i 51 sa lakše povrijeđenim licima, dok su ostale saobraćajne nezgode bile sa materijalnom štetom – rekao je inspektor u Sektoru policije u Policijskoj upravi Zvornik Bojan Mirković .

Prema njegovim riječima, u prvih šest mjeseci kontrolisana su 6.884 vozača i vozila, zbog čega su izdata 6.702 prekršajnih naloga.

– U navedenom perodu, iz saobraćaja je isključeno 136 vozila i 605 vozača. Od ukupnog broja isključenih vozača, njih 468 su isključeni zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a tri vozača zbog odbijanja testiranja na prsustvo alkohola u organizmu. Pored toga, 56 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo opojnih sredstva u organizmu, dok je pet vozača bilo pozitivno na narkotička sredstva – naveo je Mirković tokom posljednje pres konferencije o rezultatima rada PU Zvornik za prvih šest mjeseci ove godine.