Godina dana od smrti Salke Bukvarevića, posljednja radna posjeta bila je u Zvorniku

Godina dana je od smrti Salke Bukvarevića koji je tada obnašao funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH. Prenosimo poruku SDA Kalesija koji su podsjetili na lik i djelo ovog skromnog i velikog čovjeka

0
Danas se navršava godina dana otkako je na ahiret preselio naš saborac i prijatelj, ministar Salko Bukvarević. Pamtit ćemo ga kao oličenje istinskog patriote i velikog čovjeka, čije ime će ostat upisano među imenima onih koji su u najtežim vremenima, ličnim primjerom bili spremni pokazati kako se voli Bosna i Hercegovina. Neka je vječni rahmet plemenitom liku našeg Salke Bukvarevića. Sjećamo ga se s ponosom i poštovanjem!

Danas se navršava godina dana otkako je na ahiret preselio naš saborac i prijatelj, ministar Salko Bukvarević. Pamtit ćemo ga kao oličenje istinskog patriote i velikog čovjeka, čije ime će ostat upisano među imenima onih koji su u najtežim vremenima, ličnim primjerom bili spremni pokazati kako se voli Bosna i Hercegovina.
Neka je vječni rahmet plemenitom liku našeg Salke Bukvarevića.
Sjećamo ga se s ponosom i poštovanjem!

Posljednja radna posjeta ministra Salke Bukvarevića bila je Zvorniku i Podrinju.

Zanimljivo je da je i svoj ratni put Salko Bukvarević započeo na prostoru Zvornika osnivanjem elitne jedinice ARBiH “Crni labudovi” čiji je član i sam bio.