Divič: Počelo takmičenje Sprint kajak-kanu na mirnim vodama (FOTO)

0

Jutros je svečano otvoreno 16.Međunarodno takmičenje sprint kajak-kanu na mirnim vodama Zvornik 2021 u mjestu Divič. Nakon jučerašnjeg okupljanja ekipa učesnica ovog međunarodnog tradicionalnog takmičenja, prvi takmičari su jutros izašli na borilišta postavljena na Zvorničkom jezeru.

Svečano otvaranje Takmičenja započelo je okupljanjem svih učesnika turnira, a nakon intorniranja himne i čitanja pravila takmičenja prisutnim se obratio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

U ime Gradske uprave, koja je ujedno i generalni pokrovitelj Takmičenja, i svoj lično ime gradonačelnik Stevanović zaželio je svim gostima dobrodošlicu, a takmičarima puno sreće. Posebnu zahvalnost gradonačelnik Stevanović iskazao je klubu kakajk-kanu “Drina” Zvornik i njenom lideru Mustafi Tuhčiću, poznatijem pod imenom Mujo Golub i njegovom entuzijazmu koji je podstrek svima mlađim da čine dobro na ovom prostoru. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je Takmičenje proglasio i otvorenim.

Prema riječima predsjednika “Drine” Mustafe Tuhčića, danas je u Zvorniku prisutno više od 150 takmičara iz 16 različitih klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Tuhčić se posebno zahvalio sponzorima i prijateljima ove tradicionalne manifestacije, a posebno je istakao zahvalnost Edinu Ramiću ministru za raseljene osobe i izbjeglice Vlade Federacije koje je i ove godine glavni donator za ovu manifestaciju, kao i ranijih godina. Tuhčić je naveo da bez donatora i sponzora ove manifestacije ista ne bi mogla biti organizovana te se još jednom zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli ovogodišnju manifestaciju, a posebno onim koji su uzeli svoje mjesto na zvaničnom plakatu.