Nakon Banjaluke, nevrijeme pogodilo i Bugojno, upozorenje za stanovnike sjeveroistočne Bosne (VIDEO+FOTO)

0
Nakon Banjaluke, nevrijeme pogodilo i Bugojno, upozorenje za stanovnike sjeveroistočne Bosne (VIDEO+FOTO)

Nakon što je jako nevrijeme pogodilo Banjaluku, obilne padavine, vjetar i grmljavina osvježile su i Bugojno. Iznad grada u Srednjobosanskom kantonu se od jutros ‘otvorilo’ nebo.

Snažno nevrijeme praćeno ledom i vjetrom koje je protutnjalo Banjalukom obaralo je i stabla. Pojedina naselja su ostala bez struje, kao što su dijelovi Budžaka i Šargovca. Ulice su poplavljene vodom.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima. Pogledajte kako je nevrijeme izgledalo u Bugojnom, a u nastavku pročitajte i upozorenje meteorolga sa televizije N1 koje se odnosi i na stanovnike Zvornika.

Tea Blažević, meteorologinja, u emisiji N1 prognozirala je da će u narednim satima sjever i sjeveroistok BiH zahvatiti lokalni pljuskovi, ali i moguće ekstremnije promjene vremena koje će se inače u našoj zemlji, prema procjenama, zadržati do vikenda.

Tea Blažević je istakla da je trenutno na snazi promjena vremena pa tako i na prostorima Bosne i Hercegovine, premješta se fronta koja će u narednim satima sa sobom povući hladniji zrak što znači da će doći do pada temperatura.

Sve je to trenutno u toku i imamo dosta nestabilnosti koje se sa zapada Bosne i Hercegovine preko centralne Bosne premještaju narednih sati ka sjeveroistoku. Sjever i sjeveroistok Bosne je dosta kritičan narednih sati kada govorimo o lokalno izraženijim pljuskovima koje može pratiti grmljavina. Dosta slično kao i tokom one protekle promjene vremena kada je područje Bihaća isto tako poharao dosta intenzivan vjetar. Tako bih upozorila stanovnike sjevernih i sjeveroistočnih dijelova Bosne da u narednim satima može biti izraženijih pljuskova lokalno obilnijih sa grmljavinom. Može na trenutke biti i snažnih naleta vjetra te pojave grada. Najbolje je narednih nekoliko sati boraviti na sigurnom i kloniti se šatora te biti negdje na otvorenom”, pojasnila je Blažević u razgovoru za N1.