Granična policija zaplijenila veliku količinu oružja, jedno uhapšeno

0

Granična policija Bosne i Hercegovine uhapsila je jednu osobu i zaplijenila veću količinu oružja u akciji kodnog naziva “Tranzit”.

Nakon hapšenja, uhapšeni C.M. je predat Tužilaštvu BiH.

“Navedene aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene’ iz članka 193. KZ BiH, odnosno postojanja osnova sumnje da su pripadnici organizirane skupine u proteklom razdoblju sudjelovali u pronalasku oružja na području BiH s ciljem daljnjeg krijumčarenja iz BiH u Francusku, pri čemu je na području Orašja otkriveno i pronađeno 10-ak automatskih i poluautomatskih pušaka i drugih dijelova za oružje”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da se pripadnici GP BiH ustrajno i uspješno bore protiv svih oblika kriminala.

“Granična policija BiH kontinuirano provodi aktivnosti sprječavanja prekograničnog kriminala. Pripadnici Središnjeg istražnog ureda GP BiH, u nizu operativnih akcija, pokazali su maksimalnu ustrajnost i profesionalnost te im ovim putem zahvaljujem na još jednoj uspješno realiziranoj operativnoj akciji. Tijekom aktivnosti na OA Tranzit, ostvarena je suradnja i s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom unutarnjih poslova Posavske županije te partnerskim agencijama iz Francuske, kojima ovim putem zahvaljujem na suradnji, kao i Tužiteljstvu BiH pod čijim nadzorom su provedene aktivnosti”, rekao je Galić.