Messi potpisao za PSG!?

0
Messi potpisao za PSG!?

Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, brat katarskog emira Tamima bin Hamad Al Thanija koji je vlasnik PSG-a, potvrdio je da su pregovori francuskog kluba sa Lionelom Messijem završeni i da se uskoro može očekivati zvanična objava transfera

U objavi na društvenim mrežama Al-Thani je nedvosmisleno napisao:”Pregovori su zvanično zaključeni, objava će biti kasnije”, objavio je Al-Thani na Twitteru, uz hashtag Messi i PSG.

Ova vijest nije izenađujuća jer je Manchester City odustao od kandidature za potpisivanje Messija, a jasno je da samo engleski klub i PSG u ovom trenutku mogu priuštiti dolazak najboljeg igrača svijeta.

Ipak, sve se odigralo brzo i Messi je praktično 24 nakon odlaska iz Barce dogovorio sve detalje prelaska u PSG.

PRVI DETALJI UGOVORA
L’Equipe: Messi odbio Neymarov dres s brojem 10, zaradit će 120 miliona eura Francuski L’Equipe piše da je PSG ponudio argentinskom nogometašu trogodišnji ugovor vrijedan 120 miliona eura.

Kako se navodi, Messi će potpisati ugovor na dvije godine, uz mogućnost da se produži na još jednu godinu, a godišnje bi Argentinac primao 40 miliona eura, odnosno za tri godine bi zaradio 120 miliona eura.

Isti izvor tvrdi da je Messi odbio uzeti broj 10 od Neymara i da je spreman igrati u dresu s brojem 19, a zvanična potvrda transfera će po svemu sudeći uslijediti veoma brzo.