Nezvanično saznajemo: Pogranična policija u Malom Zvorniku dobila depešu o prelasku svih građana preko starog pješačkog mosta

0

Nezvanično saznajemo da je stigla depeša na granični prelaz u Malom Zvorniku, u Republici Srbiji o slobodnom prelasku građana preko starog pješačkog mosta Kralja Aleksandra I Karadjordjevića.

Otvoreno pismo koje je Osvit radio juče uputilo ministru MUP Srbije Aleksandru Vulinu, Kabinetu ministra i Odeljenju za medije i komunikacije naišao je na razumjevanje i brzu reakciju da se prelaz i sa srbijanske strane otvori za sve građane.

Podsjećamo da je radio Osvit u pismu, ministru MUP Srbije Aleksandru Vulinu, Kabinetu ministra i Odeljenju za medije i komunikacije naveo da rok od 1. avgusta kada je zvanično trebalo da stupi na snagu Sporazum da ovaj prelaz bude dostupan svim građanima koji je 27.jula.2021 godine potpisan u Zvorniku , nije ispoštovan od strane pogranične policije u Malom Zvorniku .

U pismu smo podsjetili da je Ministarstvo bezbednosti BIH taj datum ispoštovalo i da je na pogranični prelaz odmah stigla depeša, tako da što se tiče ulaza u BIH preko ovog mosta, on je bio omogućen svima. Sitacija kada je u pitanju kontrolni punkt sa druge starne mosta u Srbiji, je bila drugačija.

U Malom Zvorniku pogranična policija nije dobila depešu i za njih je važila stara odluka o zabrani, navedeno je u jučerašnjem otvorenom pismu radija Osvit ministru MUP Srbije.

Radio Osvit još uvjek nije dobio zvanični odgovora na otvoreno pismo, čim ga dobijemo odmah ćemo ga i objaviti javnosti