U Zvorniku sankcionisano 98 vozača zbog alkohola

0
Kozlučancu oduzet neregistrovan
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik,realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola,opojnih droga i psihoaktivnih lekova.

Akcija je organizovana u okviru kampanje“Vozi oprezno,putuj bezbedno“ a tokom trajanja akcije zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja sankcionisana su 303 učesnika, a od čega je 97 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Lišenjem slobode zbog alkoholisanost zadržano je 16 vozača,od kojih je kod 12 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5g/kg, a dva zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 2g/kg, i 2 zbog slučaja odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu.

U okviru akcije njih 26 je sankcionisano zbog ne korištenja bezbedonosnog pojasa,33 zbog nepropisnog korištenjasigurnosne sedalice i nepropisnog prevoženja dece.

Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.