I nakon mjesec dana nije poznat uzrok požara u lozničkoj bolnici

0
Požar u lozničkoj bolnici, vatra zahvatila sanitete (FOTO)

Šta je uzrok požara koji je pre gotovo mesec dana izbio u garaži saniteta lozničke Opšte bolnice, kada su potpuno su izgorela tri sanitetska i jedno putničko vozilo, a jedan sanitet oštećen, još nije poznato. Prema rečima Bojane Tešić Maričić, portparola lozničkog Osnovnog javnog tužilaštva (OJT), obavljen je policijski uviđaj i tužilaštvo je izdalo naredbu za veštačenje radi utvrđivanja uzroka nastanka požara.

– Veštačenje je povereno Nacionalnom kriminalističkom tehničkom centru u Beogradu, čeka se njihov nalaz i mišljenje veštaka radi utvrđivanja uzroka požara. Sa lica mesta je sve izuzeto, dokumentovano, obavljen policijski uviđaj i čeka se reč stručnjaka. U zavisnosti od nalaza, da li je u pitanju ljudski faktor, neispravne instalacije i slično, slede dalji koraci OJT. Postupaćemo u skladu sa nalazom koji stigne, sa onim što budu utvrdili veštaci i ništa ne možemo prejudicirati dok ne vidimo šta je bilo – rekla je ona za LN.

Prema rečima dr Zorana Kovačevića, pomoćnik direktora lozničke bolnice, tada je pričinjena ogromna materijalna šteta, a bolnica je posle požara ostala sa jednim sanitetskim vozilom.

– Očekujemo da će osiguranje pokriti dva vozila tako da ćemo nabaviti nove sanitete, ali to neće biti brzo i verovatno i stav osiguranja zavisi od mišljenja veštaka koje se čeka. Sada imamo podršku Doma zdravlja “Dr Milenko Marin”, Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Banja Koviljača”, kao i domova zdravlja iz okoline kada je potrebno pacijente voziti u ustanove van Loznice. Važno je da pacijenti ne trpe i neće biti uskraćeni za prevoz ako im bude neophodan – objasnio je dr Kovačević situaciju u kojoj se posle požara bolnica našla.

Podsetimo, požar je bio takav da su lozničkim vatrogascima bila potrebna tri sata da ga savladaju, a, inače, dva izgorela saniteta bila su gotovo nova.

T.M.S