U Zvorniku uručena sredstva za nabavku opreme za 11 učenika

0
U Zvorniku uručena sredstva za nabavku opreme za 11 učenika
FOTO: Ilustracija

U zvorničkom Srednjoškolskom centru “Petar Kočić” danas su uručena sredstva za nabavku udžbenika i opreme za 11 učenika – djece sa invaliditetom, djece korisnika materijalne pomoći i djece iz hraniteljskih porodica.

Po 150 KM po učeniku obezbijedila je Gradska uprava Zvornik.

Direktor Srednjoškolskog centra “Petar Kočić” Biljana Pisić rekla je da će novac biti uručen za još tri učenika koja nisu bila na evidenciji Centra za socijalni rad Zvornik, a ove godine si upisala srednju školu.

– Zadovoljni smo što je Gradska uprava prepoznala potrebu ovih učenika i obezbijedila novac za udžbenike i školske torbe – rekla je novinarima Pisićeva i dodala da će novac za još tri učenika biti naknadno uručen.

Ističući da su arhitektonske barijere na ulazu u ovu školu završene prije pet godina, Pisićeva je rekla da se vodi računa i o tome da se djeci sa invaliditetom, koliko je to izvodivo, omogući održavanje nastave u prizemlju.

Podsjetivši da su prošle školske godine sa ovim učenicima radila dva asistenta u nastavi, Pisićeva je dodala da će ove godine biti angažovana tri asistenta, što će pomoći učenicima da lakše savladaju nastavno gradivo.