Drina porazom otvorila novu sezonu prvoligaškog fudbalskog šampionata, Budućnost u Pilici pregažena od inspirisane Slavije

0
Drina porazom otvorila novu sezonu prvoligaškog fudbalskog šampionata, Budućnost u Pilici pregažena od inspirisane Slavije
Arhiv: Jokić, Ćulum, Marković

Ovog vikenda počela je fudbalska sezona u prenstvu prve lige RS. Kako je javnost i očekivala Drina je u novu sezonu ušla sa porazom. Nažalost i drugi zvornički prvoligaš Budućnost iz Pilice pretrpio je poraz. Drina je izgubila u Doboju od domaće Sloge sa 1:0, a Budunost iz Pilice je poražena od Slavije iz Istočnog Sarajeva sa 0:2.

U idućem kolu Drina dočekuje Slaviju, a Budućnost putuje na utakmicu sa Kozarom u Gradišci.

Ostali rezultati prvog kola: Sutjeska-Omarska 1:1, Ljubić-Zvijezda 09 0:2, Podrinje-Sloboda 0:3, Željezničar-Tekstilac 2:1, Borac-Krupa 0:1 i Modriča-Kozara 1:3.

Drina je već zauzela mjesto u donjem dijelu tabele, tako da bi eventualnim porazom u sljedećem kolu mogla najaviti najozbiljniju “borbu” za ulazak u niži rang.

U prvom kolu Druge lige, grupa Istok, Milići su igrali 0:0 na svom terenu sa ekipom Jedinstva iz Brodca, Vlasenica je slavila u Rogatici nad domaćom Mladošću sa 3:1, a Rudar iz Ugljevika i Guber igraju svoju utakmicu 25. avgusta.

Počelo je prvenstvo i u Reginalnoj ligi, grupa Istok. Rezultati: Trnovica-Sloboda 4:0, Partizan-Lokanj 2:1, Lokomotiva-Šekovići 8:1, Omladinac-Tabanci 4:1, Podrinje-Jedinstvo 1:1 i Mladost VO-Birač 3:1.