Policija dvije noći uzastopno ispraznila ugostiteljski objekat zbog prijave o podmetnutoj bombi

Lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, naslov je danas pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik. Radi se o dvostrukoj lažnoj prijavi dvije noći uzastopno u Vlasenici, a u nastavku pročitajte zvanične informacije iz Policijske uprave Zvornik o ovim dešavanjima

0
Policija dvije noći uzastopno praznila ugostiteljski objekat zbog prijave o podmetnutoj bombi
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje na identifikovanju izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela „Lažno prijavljivanje krivičnog djela“ utvrdili da se radi o lažnoj dojavi postavljanja eksplozivne naprave.

Naime, Policijskoj stanici Vlasenica, 13.08.2021. godine oko 22,00 časova i 14.08.2021. godine oko 22,00 časova prijavljeno je da je u istom ugostiteljskom objektu u Vlasenici, postavljena eksplozivna naprava.

Na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Vlasenica koji su evakuisali prisutne, a zatim su zajedno sa
inspektorom kriminalističke policije i kriminalističkim tehničarom, Policijske stanice Vlasenica, izvršili protivdiverzioni pregled prilikom čega nije pronađena eksplozivna naprava.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a po čijem nalogu se dalje preduzimaju mjere i radnje u cilju razjašnjavanja okolnosti i činjenica vezanih za navedeni događaj.