Električar sinoć upao u jamu duboku 40 metara prilikom intervencije na terenu, vatrogasci intervenisali

Zvornički vatrogasci su prethodne noći imali pune ruke posle. Pored gašenja požara niskog rastinja u Orahovcu i Glumini, morali su cijelu noć boriti se sa vatrenom stihijom koja je zahvatila šumu između zvorničkih naselja Šepak i Roćević.

0

Pored svega navedenog, vatrogasci su primili i poziv od službe elektrodistribucije u Osmacima. Poziv je usljedio nakon što je jedan od električara prilikom intervencije na terenu propao u prirodnu jamu koja je duboka oko četrdeset metara.

Pravo čudo je spriječilo tragičan kraj ove bizarne nesreće i električara zaustavilo na 20 metara dubine jame. Prema nezvaničnim informacijama električar je prilikom pada klizio niz jamu i zaustavio se nakon dvadesetak metara, ostavši pri svijesti i mogućnosti da pozove u pomoć. Nažalost prilikom pada zadobio je ozbiljne povrede i trenutno se nalazi na liječenju u zvorničkoj bolnici. Pored preloma koje je ovom prilikom zadobio, povrijeđeni električar je preživjeo i pravu traumu. Nakon propadanja u jamu koja se nalazi nedaleko od dalekovoda na lokalitetu Zečjak kod Osmaka, kolege iz elektrodistribucije proveli su dugo vremena tražeći povrijeđenog. Iako ih je pozivao u pomoć neprestano, ovaj poziv je se tek čuo nakon što su otkrili ulaz u jamu i spustili se nekoliko metara u nju.

Nakon dolaska zvorničkih vatrogasaca na lice mjesta i uz pomoć kolega iz elektrodistribucije, povrijeđeni električar je izvučen iz prirodne jame čija tačna dubina još uvijek nije ispitana.

Odmah nakon završetka akcije spasavanja povrijeđeni je prevezen u zvorničku bolnicu gdje se trenutno nalazi na liječenju.