Policija upala na porodično slavlje, pretresom pronašli četiri pištolja od čega jedan bez dozvole

Iz Policijske uprave Zvornik stiglo je saopštenje o sprovedenoj akciji na području Vlasenice u kojoj je učestvovala i Žandarmerija. Ovom akcijom pronađano je 4 pištolja i više komada municije. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovoj akciji saopštili:

0
Policija upala na porodično slavlje, pretresom pronašli četiri pištolja od čega jedan bez dozvole
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, a na osnovu Naredbe Osnovnog suda Vlasenica, dana 21.08.2021. godine u mjestu Barice, opština Vlasenica izvršili su pretres lica inicjala M.H.,F.O., E.H. i E.H. i vozila koje koriste navedeni te tom prilikom pronašli i izuzeli veću količinu ilegalnog naoružanja.

U pretresima su pronađena četiri komada oružja kratke cijevi, sedam okvira i preko 50 komada bojeve municije različitog kalibra.

Nakon preduzetih mjera i radnji, tužilac je naložio da se protiv lica E.H. dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Jedan od onih koji su se tog dana nalazili u Baricama je i A.M. koji je u ovoj akciji ostao bez telefona.

Prema riječima A.M. na porodično slavlje koje je prolazilo u miru i veselju upali su maksirani policajci iz žandarmerije i uz galamu i vuku započeli pretres svih prisutnih među kojima je bilo maloljetnih lica i osoba trećeg životnog doba.

Mogli su nam doći i obični policajaci i izvršiti pretres i odraditi svoj posao, mislim da nije bilo potrebe praviti dramu i stvarati traume djeci i starijim osobama koja su bila u Baricama na porodičnom okupljanju i veselju. Jednoj ženskoj osobi je i pozlilo pa je završila u hitnoj pomoći. Meni su izbili telefon iz ruku i uništili ga, a sve je to moglo proći i u redovnoj proceduri jer su kompletne proodice bile na ovom okupljanju.

A.M. tvrdi da je za pronađeno oružje postoje dozvole, a da za jedan pištolj nije siguran da li ima dozvolu za nošenje. Izrazio je ogorčenje u ime okupljenih zbog načina izvođenja akcije i to na datum koji je od važnosti za okupljene u Baricama.