Zbog vožnje pod dejstvom alkohola sankcionisano 68 zvorničana

Na području Policijske uprave Zvornik prethodnog vikenda sprovedena je velika akcija pojačane kontrole vozača sa akcentom na alkohol i opojne droge u organizmu vozača. U toku akcije na saobraćajnicama s viđeni mnogobrojni policajci, a među njim ai pojedini komandiri policijskih stanica na području Policijske uprave Zvornik. O samoj akciji iz Policijske uprave Zvornik su saopštili:

0

U okviru pojačane regionalne akcije kontrole učesnika u saobraćaju , na području Policijske uprave Zvornik sankcionisan je 241 učesnik, od čega 68 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. U saopštenju Policijske uprave Zvornik je navedeno da su četiri vozača lišena slobode, od kojih je kod dva utvrđen alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, . Druga dva vozača si lišena slobode zbog odbijanja testiranja na prisustvo alkohola u organizmu.

U okviru ove akcije 43 vozača su sankcionisana zbog nekorištenja bezbjedonosnog pojasa, dok je njih 38 sankcionisano zbog nepropisnog korištenja sigurnosne sjedalice i nepropisnog prevoženja djece. Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem niza aktivnosti u cilju veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Akcija je trajala od 20 do 23.avgusta