Državljanin Francuske uhapšen u Orašju na osnovu potjernice Suda u Zvorniku

Prethodne sedmice Granična policija BiH uhapsila je nekoliko osoba koje potražuju sudovi u BiH. mešu uhapšenim je i jedna osoba koju potražuje Osnovni Sud iz Zvornika. Iz Granične policije BiH su saopštili:

0
Državljanin Francuske uhapšen u Orašju na osnovu potjernice Suda u Zvorniku
FOTO: Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Orašje, 26. augusta 2021., lišili su slobode Đ.M. (1960.), državljanina Republike Francuske. Graničnim provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Prethodno, 24. augusta 2021., službenici ove jedinice su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Orašje lišili slobode N.M. (1993.). Utvrđeno je da je za ovim bh. državljaninom Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Predat je službenicima Policijske uprave Kladanj.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 26. augusta 2021., pripadnici Granične policije BiH su na letu iz Beča lišili slobode M.P. (1992.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Banovićima radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Uz navedeno, pripadnici GPBiH su na sarajevskom aerodromu, 23. augusta 2021., lišili slobode V.G. (1971.). Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „promet opojnim drogama“. Državljanin Republike Turske na MAS je stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.