Uhapšen falsifikator iz Sarajeva prilikom pokušaja prelaska granice u Karakaju

U toku sedmice nekoliko osoba je lišeno slobode prilikom pokušaja prelaska državne granice Bosne i Hercegovine. Iz državne Granične policije su saopštili:

0
Graničari na Karakaju vratili 11 osoba nazad u Srbiju jer su imali lažne dokumente države Turske
FOTO: Arhiv

Službenici JGP Zvornik, 26. augusta 2021., lišili su slobode H.Č. (1961.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“ te Policijska uprava Mostar zbog krivičnih djela „oštećenje tuđe stvari“ i „ugrožavanje javnog prometa“. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Zvornik i predat službenicima MUP-a KS.

Na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška, 24. augusta 2021., lišen je slobode D.V. (1980.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska stanica Srbac raspisala potragu zbog krivičnog djela „falsificiranje isprave“. Službenici JGP Gradiška su državljanina BiH i Republike Slovenije predali službenicima PS Srbac.

Službenici JGP Hum su 24. i 23. augusta 2021. na prijelazu Hum lišili slobode dvojicu bh. državljana. Na ulasku u BiH lišen je slobode S.L. (1994.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora, dok je na izlasku iz BiH lišen slobode B.T. (1990.) jer ga potražuje Osnovni sud u Sokocu, također, radi izdržavanja kazne zatvora. Obojica su predata službenicima Sudske policije Foča.