Detalji stavičnog zločina kod Salzburga u Austriji: Žrtva trpila zlostavljanje, iza nje ostalo dvoje djece

0
Detalji stavičnog zločina kod Salzburga u Austriji: Žrtva trpila zlostavljanje, iza nje ostalo dvoje djece

Iako je odbdukcija tijela ubijene 44-godišnje državljanke BiH u Austriji trebala biti urađena juče, prema navodima tamošnjih medija ona je iz za sada nepoznatih razloga odgođena za danas.

S druge strane njen 47-godišnji suprug koji se sumnjiči da ju je ubio metalnom šipkom još nije pronađen uprkos opsežnoj potrazi austrijske policije za njim u šumovitim predjelima oko Salzburga. Buran razvod Podsjećamo da je za njim raspisana i potjernica zbog sumnje da je usmrtio nesretnu ženu, piše Avaz.

U novim detaljima istrage austrijski novinari saznali su da se par razveo prije dvije godine, a da je razlog za to nasilje u porodici koje je žena godinama trpjela.

Navodno je više puta fizički maltretirana i bila je žrtva višegodišnjeg verbalnog nasilja. Par ima dvoje djece koji su smješteni kod rođaka. Bijeli “BMW” osumnjičenog pronađen je na parkingu u blizini auto-puta Tauern, nedaleko od južnog ulaza u Tauern tunel u Cederhausu, a tijelo ubijene otkriveno je u subotu poslijepodne između Grosgmajna i Firstenbruna. Njen nestanak su prijavila djeca nakon što se nije vratila sa sastanaka sa bivšim suprugom.

Trebali su da se dogovore oko prodaje zajedničkog stana, a istražitelji sumnjaju da se upravo tu krije motiv zločina. Locirani mobiteli Odmah poslije toga pokrenuta je potraga, i to na dva mjesta u Untersbergu kod Gredinga i Lungauer Ridingtalu. Ta dva mjesta udaljena su oko 100 kilometara jedno od drugog, ali su mobiteli nekadašnjih supružnika prije nestanka bili locirani u tim krajevima.

Forenzičari i kriminalistički tehničari su na mjestu zločina utvrdili da je nesretna žena usmrćena najvjerovatnije željeznom šipkom koja je nađena pored automobila. U vozilu su pronađeni tragovi krvi. Zbog toga je automobil dovezen u Salzburg, gdje će biti podvrgnut forenzičkoj istrazi kako bi se osigurali svi tragovi.

Ženin mobitel bio je isključen, te se pretpostavlja da ga je ugasio ubica.