Iz Doma zdravlja Zvornik pozivaju stanovništvo na vakcinaciju

0
Iz Doma zdravlja Zvornik pozivaju stanovništvo na vakcinaciju
Arhiv

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik Cvijeta Ostojić Vasić rekla je danas da ova zdravstvena ustanova ima dovoljno vakcina protiv virusa korona i da vakcinalni punkt radi svakim radnim danom i subotom.

Dom zdravlja Zvornik rapolaže dovoljnim brojem vakcina `sinofarm`, `sputnjik ve`, `fajzer`, `astra zeneka`, `sinovak` i za sve ove vakcine nema liste čekanja, osim da je potrebno prijaviti se za vakcinisanje – rekla je novinarima Vasićeva, nakon razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Ona je rekla da narednih dana očekuje mnogo veći odziv za vakcinaciju kako bi građani iskoristili još povoljnu epidemiološku situaciju koja se može pogoršati, navodeći da u Zvorniku trenutno ima 27 novih pozitivnih slučajeva, od kojih je 10 na hospitalizaciji sa, ulavnom, teškom klinikom slikom.

Vasićeva je dodala da se testiraju samo srednje teški i teški slučajevi, pretpostavljajući da ima mnogo onih sa blagom kliničkom slikom koji nisu testirani.

Ona je rekla da je do sada prvom dozom vakcinisano oko 5.200 građana Zvornika, a drugom oko 4.800, te naglasila da je vakcinisan mnogo veći broj građana koji su vakcinu ranije primili u Srbiji.

Stevanović je rekao da najnoviji podaci Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja i kovid bolnice Zvornik ukazuju da je potreban ozbiljan oprez, ozbiljno pridržavanje mjera i ozbiljan pristup vakcinaciji svih onih koji to do sada nisu uradili.

– Vrijeme će pokazati da ćemo se na kraju izboriti i sa virusom korona koji će proći, ali nije isto koliko će biti ljudi bolesno, koliko će odsustvovati sa posla, koliko će trajati nastava – rekao je Stevanović.

Ističući da nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana, Stevanović je pozvao sve one koji se nisu vakcinisali da to urade u što kraćem roku.

– Samo vakcinisanjem će grad Zvornik, Republika Srpska, pa i cio region proći bez ozbiljnih posljedica po privredu, obrazovni sistem, zdravstveni sistem, kao i sve druge oblasti – rekao je Stevanović.

On je naglasio da grad Zvornik preduzima aktivnosti da bude spreman u borbi protiv novog, očekivanog, udara virusa korona.