Poznat identitet ubijene u Salzburgu, ubica još u bjekstvu, sumnja se da je stigao na područje Majevice

Iza ubijene Slavice Strajinović ostalo dvoje djece

0
Poznat identitet ubijene u Salzburgu, ubica još u bjekstvu, sumnja se da je stigao na područje Majevice
Tragični par iz Salzburga

Austrijski istražitelji polako sklapaju slagalicu strave pokušavajući da rasvjetle zločin u kojem je ubijena 44-godišnja Bosanka u okolini Salzburga.

Portal „Avaza“ saznaje da se radi o Slavici Strajinović, a za njenim 47-godišnjim suprugom koji je porjeklom iz Brčkog policija još traga.

On je prema rezultatima obdukcije nesretnu ženu tukao željeznom šipkom i zadao joj je više ubodnih rana po tijelu šrafcigerom. Zadobila je strahovite povrede glave i grudnog koša, usljed čega je preminula. Policija sumnja da je motiv za ubistvo prodaja zajedničkog stana.

Par se razveo prije dvije godine, a razloga za to je porodično nasilje koje je Slavica godinama trpjela. S bivšim suprugom imala je dvoje djece.

Austrijski specijalci tragaju za ubicom u šumi u okolini Salzburga. Ranije je pronađen njegov BMW, a unutra je bilo tragova krvi.

Avaz dalje prenosi da je ubica prije nekoliko godina protjeran iz Austrije, ali je na inicijativu bivše supruge ponovo vraćen. Zbog problema sa porocima kocke, a koji su se nastavili i nakon povratka u Austriju, bračni par se rastao. Sumnja se da je odbjegli ubica pobjegao u Bosnu i da se krije  na području Majevice odakle mu je porijeklo.