Rudar zadobio povrede u rudniku “Sase”, policija vrši istragu

U toku je preduzimanje mjera i radnji na okolnosti nastanka povrede rudara, naslov je pristiglog saopštenja iz Policijske uprave Zvornik povodom povreda koje je zadobio rudar iz rudnika "Sase". U nastavku u potpunosti prenosimo saopštenje pristiglo iz policije:

1
Rudar zadobio povrede u rudniku
FOTO: Ilustracija

Policijskoj stanici Srebrenica, dana 01.09.2021. godine oko 11,55 časova, prijavljeno je da je došlo do povređivanja prilikom rada u jami u rudniku olova i cinka „Sase“, opština Srebrenica, prilikom čega je jedan rudar zadobio povrede, a nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja u Bratuncu odakle je upućen u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik.

Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Zvornik koji su o svemu obavjestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina kao i nadležnog rudarskog inspektora.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti nastanka navedenog događaja, a nakon čega će nadležnom Tužilaštvu dostaviti Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

1 komentar

Comments are closed.