U nesreći kod Tuzle poginuo čuveni profesor Vlado Madžarević (FOTO)

0
U nesreći kod Tuzle poginuo čuveni profesor Vlado Madžarević (FOTO)
Menadžment Fakulteta elektrotehnike UNTZ objavio je da je iznenada preminuo profesor Vlado Madžarević.
Profesor Madžarević je smrtno stradao u nesreći koja se sinoć dogodila u Donjim Čaklovićima, potrvđeno je za Tuzlainfo iz Tužilaštva TK. Upravljajući automobilom, Madžarević je izgubio kontrolu, te udario u zid kuće.
“Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli,
Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO «Elektrotehnika i sistemi konverzije energije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.
Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13.07.1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek. Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu mirovinu dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus.” – saopćeno je sa Fakulteta elektrotehnike.
Komemoracija profesoru Madžareviću će biti upriličena na Fakultetu elektrotehnike, a tačan termin će biti naknadno poznat.