Lopovi kradu ovce, šljive, drva, policija ništa ne riješava, mještani Gornje Borine ogorčeni

0
Lopovi kradu ovce, šljive, drva, policija ništa ne riješava, mještani Gornje Borine ogorčeni

U Gornjoj Borini, selu koje po poslednjem popisu od pre deset godina ima 74 domaćinstva, a sada sigurno još i manje, krađe, nažalost, nisu nikakava retkost. Prošle nedelje penzioneru Vladimiriu Periću, koji je sa svojom ženom Milkom odlučio da se iz Donje Borine vrati na očevo imanje, ukradeno je šest ovaca i ovan.

– Hteo sam da penzionerske dane provodim mirno, kupio sam ovce i hteo da se bavim njihovim uzgojem, ali, eto, ne daju mi. Očigledno su me lopovi pratili i kada sam u nedelju otišao kod sina u Donju Borinu, došli su i ukrali ih – kaže razočarano Perić.

Njegovom susedu Vladimiru Mićiću ovih dana ukradeno je 400 kilograma šljiva, a pre pet godina lopovi su mu odneli kazan vredan dve hiljade evra koji nikada nije pronađen. Nije pronađena ni motorna testera ni alat vrednosti oko 1.500 evra koji je tada ukraden meštaninu Milanu Vasiću niti prekrupač za žito i televizor koji su ukrali od jedne meštanke.

Pored toga, u Gornjoj Borini svakodnevno se seče tuđa šuma pa kada vlasnici dođu da obiđu imanje zatiču tužan prizor, umesto drveća dočekuju ih panjevi. Meštani kažu da znaju ko su lopovi, da ih ima i u selu, ali da dolaze i iz Radalja, posebno oni koji bespravno seku drveće.

Sve krađe, pa i ove najnovije su prijavljene, ali od policije ne očekuju mnogo s obzirom na to da nijedna krađa do sada nije rasvetljena.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime