PU Zvornik : U avgustu evidentirano 48 saobraćajnih nezgoda

0

Na javnim putevima koje kontroliše Policijska uprava Zvornik u avgustu mjesecu evidentirano je 48 saobraćajnih nezgoda Dražan Erkić, načelnik sektora policije Policijske uprave Zvornik je na redovnoj konferenciji za štampu rekao da je od ukupnog broja nezgoda 15 bilo sa nastradalim licima , četiri sa teško povređenim ,a devet sa lakše povređenim licima.

U avgustu je ukupno kontrolisano 2049 vozača i vozila i izdato je 1565 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 27 vozila i 220 vozača, od kojih su  183 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a pet zbog odbijanja da se testiraju na prisustvo alkohola u organizmu, rekao je Erkić. On je dodao da je 16 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog odbijanja testiranja na prisustvo narkotičnih sredstava.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u avgustu mjesecu je bila brzina neprilagođena uslovima na putevima ( deset slučajeva) . Najčešći dan kada su se događale nezgode je  bila subota ( devet saobraćajnih nezgoda) ,a vrijeme od 18 do 24 časa .