Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

0
Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom, bit će isključeni iz radnog procesa.

Kako je naveo, s obzirom da raste broj oboljelih od koronavirusa, radi zaštite zdravlja i imovine, obavezno je vakcinisanje, izuzev ukoliko postoje zdravstveni razlozi.

“Osobe koje nisu vakcinisane, a to ne urade u najkraćem mogućem roku, bit će isključene iz radnog procesa. Preporučuje se treća vakcina, kada bude omogućeno da je zaposleni prime”, naveo je Dukić.

Radnicima je naloženo da, u slučaju pojave bilo kakvih simptoma koji karakterišu koronavirus, hitno da se jave u Medicinski centar.

Nredio je i nošenje zaštitnih maski u autobusima, robnoj kući, tavorenom prostoru motela i drugim radnim i proizvodnim objektima, gdje je prisutan veći broj lica-zaposlenih.

Među mjerama je i dezinfekcija određenih prostora i sadržaja, te postavljanje i obavezno korištenje dez-barijere za noge i ruke, na ulazima u objekte.

“Izbjegavati veće skupove, ukoliko nisu organizovani primjenom punih mjera zaštite, prisutnih lica”, poručio je Dukić radnicima.