Obilježeno pet godina od formiranja Policijske uprave Zvornik, rezultati pokazali opravdanost formiranja

0
Obilježeno pet godina od formiranja Policijske uprave Zvornik, rezultati pokazali opravdanost formiranja

Policijska uprava Zvornik obilježila je juče pet godina od uspostavljanja odnosno ponovnog formiranja Centra javne bezbjednosti Zvornik. Kako su nam saopštili čelnici PU Zvornik, prva rješenja za tadašnji CJB Zvornik donijeta su 12. oktobra 2015. godine te se taj dan uzima i kao početak rada današnje PU Zvornik.

Vladan Vasilić, zamjenik načelnika PU Zvornik istakao je ovom prilikom da je formiranje CJB, a kasnije PU Zvornik, bilo potpuno opravdano.

– Brojni pokazatelji potvrđuju ovu činjenicu. Ukoliko pogledamo parametre o broju krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira, saobraćaja iz 2015. godine za ovu regiju i 2020. godine jasno je da je formiranje CJB i PU Zvornik bilo opravdano i potrebno. U 2015. godini je zabilježeno 911 krivičnih djela, a 2020. godine 648, što je manje za 29 odsto. Broj teških krađa je smanjen za 20 odsto, ostalih krađa za 28 odsto, dok je broj krivičnih djela zbog zloupotrebe opojnih droga veći za 145 odsto.

Takođe, ako se pogleda broj ukradenih vozila vidimo da je 2015. godine bilo 13 krađa vozila, dok je broj ovih krivičnih djela prošle godine bio tri. Broj saobraćajnih nezgoda je otprilike isti, ali je zahvaljujući brojnim akcijama broj smrtno stradalih lica značajno smanjen. Tako je 2015. godine bilo 20 osoba smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, dok je prošle godine u nezgodama smrtno staradalo 8 lica – rekao je Vasilić i ponovio da ovi parametri jasno ukazuju na opravdanost formiranja PU Zvornik.

Policijska uprava Zvornik pokriva teritoriju Grada Zvornika i šest opština, odnosno površinu od oko 2.000 kvadratnih kilometara na kojoj živi oko 150.000 stanovnika.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime