Srebreničani u nevjerici: Preminuo veliki aktivista Zulfo Salihović

0
Srebreničani u nevjerici: Preminuo veliki aktivista Zulfo Salihović

Sinoć je u Tuzli, od posljedica srčanog udara, preminuo Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini općine Srebrenica, jedan od najprepoznatljivijih aktivista političkog života Srebrenice.

Salihović, nakon što je preživio genocid, svoj život posvetio je Srebrenici i opstanku Bošnjaka u ovoj općini.

– Svi smo zatečeni. Čuli smo da mu je iznenada pozlilo i, iako je ubrzo stigla hitna pomoć, nije izdržao. U posljednje vrijeme govorio je da se loše osjeća, vidljivo je mršao, ali, nije se nikad nije žalio da ima tegobe sa srcem. Iskreno, ne mogu da povjerujem da je sve ovo istina – kazao je Alija Tabaković, izuzetno potrešen viješću o smrti Zulfe Salihovića.

Adem Mehmedović, dugogodišnji novinar, a sada jedan od načelnika odjeljenja u Općini Srebrenica na svom Facebook profilu oprostio se od Salihovića.

– Zulfin odlazak je veliki gubitak za Srebrenicu. Ako je iko znao politiku onda je to bio Zulfo. Godinama je bio odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, pa tako i zadnji mandat. Jedan od ključnih bošnjačkih političara u Srebrenici dugi niz godina. Ono što mogu tvrditi o Zulfi jeste da je bio iskren patriota i da je volio svoj narod i zemlju. Živio je Srebrenicu i sigurno da ga je koštala mnogo. Ostat će velika praznina iza njeg koju nećemo moći popuniti, a bojim se da nismo dovoljno učili iz njegovog djelovanja – napisao je Mehmedović.