Sudar dva “pasata” na Crnom Vrhu nedaleko od minskog polja (FOTO)

U saobraćajnoj nezgodi u Capardama u kojoj su učestvovala dva putnička vozila povrijeđeno je jedno lice, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

0
Sudar dva
FOTO: D.M. Sikimić Oznaka za minsko polje označena na ovoj fotografiji

Policijskoj stanici Osmaci je 24.10.2021. godine oko 16,30 časova prijavljena je saobraćajna nezgoda na regionalnom putu Šekovići – Zvornik, u mjestu Caparde, opština Osmaci, u kojoj je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. U saobraćajnoj nezgodi su učestvovala dva putnička motorna vozila, oba marke „pasat“, kojima su upravljala lica R.V. i S.V., oba iz Zvornika. Tom prilikom, lice S.V. se javilo u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik, gdje se dežurni doktor nije izjasnio o težini zadobijenh povreda – stoji u saopštenju.

Policijski službenici za bezbjednost saobraćaja Zvornik su izvršili uviđaj saobraćajne nezgode, nakon čega će nadležnom Sudu dostaviti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Prema fotografiji koja je nastala na licu mjesta vidljivo je da se suadr dogodio kod Regionalne deponije na Crnom Vrhu koja je administrativno dio opštine Osmaci i teritorije mjesne zajednice Caparde.

Sudar dva "pasata" na Crnom Vrhu nedaleko od minskog polja (FOTO)

Ono što je takođe zabrinjavajuće, a vidljivo je iz ove fotografije, jeste da se pored samog magistralnog puta Zvornik-Tuzla nalaze miniska polja koja su uredno označena.

Zamislite potencijalnu tragediju da su se automobili nakon sudara odbili u minsko polje. Kako bi se prišlo povrijeđenim, koliko bi se moralo čekati deminiranje kako bi se povrijeđenim prišlo!?

Ili zamislite da sa automobilom nailazite na ovu putnu dionicu, a kroz minsko polje u tom momentu prolazi krdo srna, divljih svinja ili drugih životinja što je dovoljno za aktivaciju ubojitog neekslopdiranog oružja!?

Sve su ovo pitanja koja nemaju odgovor, ali isto tako nemaju ni plan za rješavanje problema.

Prava je sreća da u ovoj nezgodi nije bilo tragičnog ishoda.