Kraljicu džeparoša traži i policija u Bijeljini, moguće da se kradljivica nalazi u Zvorniku

0
Kraljicu džeparoša traži i policija u Bijeljini, moguće da se kradljivica nalazi u Zvorniku
FOTO: Sabaheta Džindo

Policijska uprava Bijeljina, apeluje na građane da ukoliko primjete osobu sa fotografije, Sabahetu Džindo, o tome odmah obavjeste najbližu Policijsku stanicu ili prijave na broj 122.

Naime, radi se o licu koje je u proteklom vremenskom periodu na području Grada Bijeljine vršilo krivična djela protiv imovine, otuđivanjem novčanika i torbica iz butika i trgovinskih radnji, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Džindo je u proteklim godinama osuđivana u sudovima u Hrvatskoj i BiH.

Opštinski sud Zagreb osudio ju je na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca, uslovno na jednu godinu, a izrečena joj je i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja. Kraljicu džeparoša osudio je i Osnovni sud Bijeljina na novčanu kaznu u iznosu od 4.500 KM, te Opštinski sud Sarajevo, na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, uslovno na dvije godine i šest mjeseci.

Presudom Opštinskog suda Mostar, Sabaheta Džindo je osuđena na mjeru prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu u trajanju od šest mjeseci, dok je Opštinski sud Zenica utvrdio da je krivično djelo izvršila u stanju neuračunljivosti.

Protiv Džindo su u toku mnogobrojni postupci zbog počinjenih krađa pred nadležnim sudovima, a među njima je i proces u Zvorniku jer je Sabaheta “operisala” i po zvorničkim buticima i trgovinama.

Podsjećamo na trag koji je Džindo ostavila i Zvorniku na linkovima u nastavku

https://zvornicki.ba/2020/10/07/najpoznatija-kleptomanka-u-bih-sabaheta-dzindo-ojadila-butik-u-zvorniku/

Pronađena kradljivica iz Sarajeva koja je prije mjesec pokrala pazar iz butika u Zvorniku