Počela policijska akcija “Odnos vozač-pješak” na području Zvornika

0
Počela policijska akcija
FOTO: Arhiv

Na području Policijske uprave Zvornik policija će danas i sutra kontrolisati saobraćaj sa akcentom na “odnos vozač – pješak” i pješake učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz ove uprave.

Cilj akcije jeste povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da se poštovanjem saobraćajnih propisa i većeg opreza prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinosi vlastitoj bezbjednosti.

U saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u proteklih 10 mjeseci na području Policijske uprave Zvornik, jedan pješak je stradao, dok su četiri teže, a devet lakše povrijeđeno.

Policijska uprava Zvornik apeluje da se pješaci kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život.

Apel je upućen i vozačima da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima kako bi vlastitu i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime