Fati Orlović dodjeljena Povelja TK

0

„Selamalejkum moj dobri narode. Neka vam je sretan Dan državnosti. Čuvajte svoju Bosnu i Hercegovinu jer bolje države od nje nema”.

Svečanom sjednicom Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona,uz prigodan kulturno zabavni program, danas je u Tuzli obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 

Na slavne dana Narodnooslobodilačke borbe 1941-1945, herojstvu bosanskog naroda, šehida i poginulih boraca  u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine , te svim izazovima s kojima se BiH susreće na putu izgradnje snažne i prosperitetne države, podsjetio je predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić. 

Svečanu sjednicu obilježili su dugotrajni aplauzi podrške upućeni nani Fati Orlović iz Konjević Polja kojoj je Skupština TK dodjelilaovogodišnju Povelju Tuzlanskog kantona. 

Inicijativa da se Fati Orlović dodjeli Povelja TK, koju su podnijeli zastupnici Skupštini TK Midhat Čaušević i dr. Šefik Umihanić jednoglasno je usvojena na sjednici Skupštine prije mjesec dana. 

Prilikom uručenja Povelje, nana Fata se prisutnim obratila jednostavnim, ali smislenim porukama da „bolje države od Bosne i Hercegovine nema“.

„Selamalejkum moj dobri narode. Neka vam je sretan Dan državnosti. Čuvajte svoju Bosnu i Hercegovinu jer bolje države od nje nema. Zamolila bih vas političare da malo prepustiti državu ovim školovanim i pametnim mladim ljudima, da nam ih ne otima svijet, a otima ih zato što su najvrijedniji i najbolji. 

Nedajte da nam mladost otmu drugi, pokajaćet ćete se i vi i država ako vam mladost iz nje ode„  poručila je sa govornice Fata Orlović ispraćena gromoglasnim aplauzom. 

Inače, tokom dana, u povodu obilježavanja Dana državnosti,  na kompleksu Slana Banja,  cvijeće i vijence poginulim  borcima i šehidima položile su delegacije Skupštine i Vlade TK, boračkih i drugih udruženja i organizacija, delegacije Gradskog vijeća Tuzla, Grada Tuzle i mnogi drugi. .   

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime