Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u bh. školi zgrozio javnost: Učenik sedmog razreda brutalno tukao dječaka na podu (VIDEO)

Izrečene kazne za 9 učenika zbog vršnjačkog nasilja u nevesinjskoj školi

Samo je jedna djevojčica pokušala zaustaviti dječaka koji je udarao svog školskog kolegu

Na društvenim mrežama se ovih dana pojavio užasan snimak koji prikazuje brutalno vršnjačko nasilje u Nevesinju.

Kako je navedeno, sve se događalo u učionici Osnovne škole ”Risto Proroković” u Nevesinju, a pojedini mediji prenose da je riječ o učenicima sedmog razreda.

Videosnimak u trajanju od 15-ak sekundi prikazuje dječaka koji brutalno udara nogama svog vršnjaka koji leži na podu. Ostali učenici koji se vide na snimku mirno posmatraju cijeli događaj, osim jedne djevojčice koja pred kraj snimka prilazi i pokušava zaustaviti nasilnika.

Domaća javnost zgrožena je ovim snimkom, posebno zato što je riječ o učenicima sedmog razreda i što se sve odvija u školskoj učionici. Snimak možete pogledati klikom na link OVDJE.

S obzirom da se na snimku ne vidi nastavnik/ca, pretpostavlja se da je snimak nastao na odmoru između časova.

U izjavi za Top portal, direktorica nevesinjske osnovne škole, Mara Šaran, kaže da su o svemu informisane nadležne institucije.

Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama koje su zakonom propisane. Obavještena je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku, rekla je Šaran.

Da stvar bude gora, mediji navode da ovo nije jedini slučaj vršnjačkog nasilja u nevesinjskoj školi, jer se prema njihovom pisanju istražuju još dva slučaja vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi “Risto Proroković”.