Krivična prijava protiv pripadnika OS BiH i njegovog saradnika zbog pljačke Z-marketa u Vlasenici

Prema nezvaničnim informacijama razijašnjen je i riješen slučaj krađa u Z-amrketu u Vlasenici iz ove godine. Ovaj slučaj u fokus bosanskohercegovačke javnosti došao je nakon informacije da je žandarmerija MUPa- RS uhapsila pripadnika Oružanih snaga BiH u kasarni u Rajlovcu. Vojna policija OSBiH predala je osumnjičenog koji je sproveden do mjesta krađe. Sve ove informacije su nezvanične, ali se svi datumi događaja u policijskom izvještaju Policijske uprave Zvornik poklapaju sa ranijim događajima. U nastavku pročitajte zvanično saopštenje iz Policijske uprave Zvornik.

0
Krivična prijava protiv pripadnika OS BiH i njegovog saradnika zbog pljačke Z-marketa u Vlasenici
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica su dana 30.11.2021. godine podnijeli dopunu Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“ protiv lica A.R. i A.Č., oba iz Novog Travnika, saopšteno je iz PU Zvornik.

PS Vlasenica je 31.05.2021. godine prijavljeno od strane lica R.R. iz Vlasenice da je izvršena provala u trgovinski objekat kojom prilikom je otuđen novac i veća količina cigareta, a vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 5.000 КM. Policijski službenici PS Vlasenica su radeći na prikupljanju saznanja za gore navedeno krivično djelo došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem istog moglo dovesti lice A.R. iz Novog Travnika, kojom prilikom su od Policijske stanice Novi Travnik zatražili pronalazak i lišenje slobode istog. Nakon procesuiranja navedenog lica, i tokom izvršene kriminalističke obrade isti je u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela te tom prilikom otkrio identitet saučesnika u izvršenju krivičnog djela „Teške krađe“ .

S obzirom na saznanje da je i saučesnik u navedenom krivičnom djelu lice A.Č. iz Novog Travnika, isto je pozvano u PS Vlasenica, gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada, a nakon čega je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

(infobira