Donacija mobilnog ultrazvučnog uređaja zvorničkoj bolnici

0

Na osnovu zahtjeva Bosne i Hercegovine za pomoć u nabavci medicinske i druge opreme neophodne u borbi protiv širenja pandemije Kovid 19, UNDP BiH je za potrebe zdravstvenih institucija u Republici Srpskoj nabavio 10 mobilnih ultrazvučnih uređaja, a jedan takav je odlukom Vlade Republike Srpske doniran i zvorničkoj bolnici.

 

Donaciju, finansiranu sredstvima EU, ispred JZU „Bolnica Zvornik“, primili su Saša Marković, rukovodilac ekonomsko-finansijske službe i Boris Žarković, načelnik Odjeljenja za internističke grane, koji su se tom prilikom zahvalili svima koji su zaslužni za ovu vrijednu donaciju koja će doprinijeti poboljšanju uslova rada u ovoj ustanovi.

– Nakon obavljene primopredaje aparata medicinsko osoblje je upoznato sa funkcijama novog mobilnog ultrazvučnog uređaja. Sveobuhvatan izbor i kombinacija naprednih karakteristika i opcija, te posjedovanje tri sonde, kardiološke, abdominalne i linearne, čini ovaj aparat kvalitetnim izborom za pomoć našim ljekarima prilikom dijagnostikovanja oboljenja – saopšteno je iz JZU „Bolnica Zvornik“.