„Alumina“ zapošljava nove radnike, prilika za mlade Zvornika

0
„Alumina“ zapošljava nove radnike, prilika za mlade Zvornika

Pronalazak sigurnog i dobrog posla je jedna od glavnih preokupacija, pogotovo mladih ljudi. Do posla se, naročito danas, dolazi teško uprkos kvalifikacijama i stečenom znanju. Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, na području grada Zvornika je više od 3.600  nezaposlenih osoba, tako da se s posebnom pažnjom prati svaki oglas u kojem se traže novi radnici.

Ovih dana u kompaniji „Alumina“ aktuelan je konkurs za prijem radnika. Prema riječima Mirjane Šoje, rukovodioca Kadrovske službe u „Alumini“, kompanina je raspisala devet oglasa za prijem 99 radnika na 30 radnih mjesta. 

-Pretežno su to radna mjesta u Proizvodnji i Održavanju. Imamo veliki odziv kandidata, što govori o povjerenju koje naši sugrađani imaju prema ovom privrednom društvu – rekla je Šoja.

Kompanija  „Alumina“ danas je jedan od najpoželjnijih poslodavaca ne samo na području grada Zvornika, nego i šire. Uspješni poslovni rezultati, stabilnost kolektiva i izvjesna perspektiva, osnovni su razlozi velikom interesovanju nezaposlenih koji ovih dana predaju molbe u želji da dobiju posao u najvećem zvorničkom kolektivu. 

Najviše upražnjenih radnih mjesta biće u Sektoru proizvodnja glinice, što zbog odlaska radnika u penziju, ali i zbog povećanja proizvodnih kapaciteta i osvajanja novih proizvoda.  

Direktor Sektora proizvodnja glinice  u „Alumini“ Rajko Aleksić kaže da je u ovom sektoru predviđeno zapošljavanje 41 radnika, među kojima je sedam za radna mjesta sa visokom stručnom spremom. 

-Prijemom ovih radnika očekujemo da u narednom periodu odgovorimo radnim zadacima koji se prvenstveno odnose na povećanje proizvodnog kapaciteta i proširenje palete proizvoda – ističe Aleksić.  

Svi oglasi za radna mjesta mogu se pogledati na zvaničnoj stranici kompanije Alumina, putem linka https://aluminazv.ba/sr-lat/advertisement?page=3 

Nakon što uđete na stranicu oglasi i kliknete na oglas, preuzmite fajl dokument koji se nalzi odmah iznad u lijevom uglu.