Detalji tragedije u Bratuncu koju je prouzrokovao požar (FOTO)

Prema prvim informacijama iz Bratunca sinoć u bloku zgrada Lamele nakon ponoći, kako nam javljaju naši čitaoci, usljed kvara na grejnom uređaju u jednom od stanova, izbio požar. U požaru smrtno su stradala dva lica, a sedam je povrijedjeno. Zvanične informacije stigle su danas iz Policijske uprave Zvornik, a koje prenosimo u nastavku

0
Detalji tragedije u Bratuncu koju je prouzrokovao požar(FOTO)

Policijskoj stanici Bratunac je jutros oko 02,10 časova prijavljen požar u petospratnoj stambenoj zgradi u Bratuncu u kojoj su smrtno stradala dva lica i sedam lica povrijeđeno.
Policijski službenici PS Bratunac, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Bratunac i Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Bratunac su izašli na lice mjesta.

Smrtno stradale dvije osobe u sinoćnjem požaru u Bratuncu (FOTO)

Požar je lokalizovan oko 03,15 časova. U požaru koji je zahvatio više stanova, dva lica su smrtno stradala, a sedam lica je iz JZU Dom zdravlja Bratunac upućeno u Javnu zdravstvenu ustanovu Bolnica Zvornik.

Lice mjesta, do stvaranja uslova za vršenje uviđaja, obezbjeđuju policijski službenici PS Bratunac i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Bratunac.

Smrtno stradale dvije osobe u sinoćnjem požaru u Bratuncu (FOTO)

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio preduzimanje svih mjera i radnji u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U odjeljenjima JZU Bolnica Zvornik smješteno je pet pacijenata koji su u novogodišnjoj noći povrijeđeni u požaru u Bratuncu, potvrđeno je danas u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz zvorničke bolnice su rekli da je jedno lice, koje ima ozbiljne opekotine, smješteno na Odjeljenju za intenzivnu njegu i da je za sada zdravstveno stabilno.

Ostali pacijenti su primili potrebnu terapiju i za sada su stabilno. Dva pacijenta smještena su na Odjeljenje za pedijatriju i dva na Internom odjeljenu, a njihovo zdravstveno stanje se prati.

Smrtno stradale dvije osobe u sinoćnjem požaru u Bratuncu (FOTO)FOTO: Pripadnici žandarmerije priskočili u pomoć vatrogascima i pomogli u spasavanju porodica iz stanova u zgradi koja je gorijela

U požaru su smrtno stradale dvije osobe starije životne dobe.