U 2021.godini rođeno je ukupno 577 beba u zvorničkoj bolnici

0
FOTO: Ilustracija

Radnici Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo u 2021. godini imali su pune ruke posla, ali i radosti. Gotovo svakodnevno stizale su nam radosne vijesti o rođenju beba na ovom Odjeljenju.

Ukupan broj beba rođenih u Porodilištu zvorničke bolnice je 577, što je za 139 novorođenih beba više nego prethodne 2020. godine kada je ukupno rođeno 438 beba.
Ovo je najveći broj novorođenih beba u prethodne tri godine.

Mjesec septembar istakao se po broju beba, kada je broj novorođenih iznosio 62. Raduje nas i podatak da je bilo mnogo dana kada je novorođeno više od 4 bebe u toku jednog dana, a najveći broj novorođenih u jednom danu bio je u mjesecu avgustu, kada je za 24 sata rođeno 7 beba. Mjeseci april, septembar, oktobar takođe su imali dane kada je u toku 24 časa rođeno 6 beba.

Ukupan broj beba rođenih u mjesecu decembru 2021. godine je 49. Renoviranjem i adaptacijom Porodilišta stvorili smo poboljšane uslove za naše pacijentkinje i naše novorođene bebe, kojih očekujemo i radujemo se da će u novonastaloj godini biti više nego prethodnih.

Čestitamo srećnim roditeljima, a novorođenim bebama želimo zdravlje, uspjeh i radost svakoga dana, saopšteno je iz JZU Bolnica Zvornika.

Čestitkama sretnim roditeljima pridružuje se redakcija portala Zvornički ba