Pacijenti povrijeđeni tokom novogodišnje noći u požaru u Bratuncu stabilno, 15-godišnjak zadobio povrede lica

0
Pacijenti povrijeđeni tokom novogodišnje noći u požaru u Bratuncu stabilno, 15-godišnjak zadobio povrede lica
Arhiv-Ilustracija

Pet pacijenata koji su u novogodišnjoj noći povrijeđeni u požaru u Bratuncu i dovezeni u Bolnicu Zvornik stabilnog su zdravstvenog stanja, rekla je danas za Zvornički ba, portparol ove zdravstvene ustanove Anastasija Dragić.

Ona je rekla da se jedno lice koje ima ozbiljne opekotine nalazi još na Odjeljenju za intenzivnu njegu i da je za sada stabilno.

Dragićeva je dodala da se ostali pacijenti osjećaju dobro, da primaju potrebnu terapiju i da se prati njihovo zdravstveno stanje.

Ona je podsjetila da su dva pacijenta smještena na Odjeljenje za pedijatriju, dva na Interno odjeljenje, a jedan na Odjeljenje za intenzivnu njegu, rekla je Dragić.

U požaru koji je u novogodišnjoj noći zahvatio stambenu jedinicu u naselju Lamela u Bratuncu poginula su dva lica, a pet lica koja su povrijeđena prevezena su u Bolnicu u Zvornik na liječenje.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, pripadnika Žandarmerije Republike Srpske i stanara, spriječena je veća tragedija.

Jedan od pacijenata je star 15 godina i zadobio je povrede očiju, ali prema prvim dijagnozama ljekara, vid dječaka nije ugrožen, ali će oporavak trajati i biti pod strogim nadzorom u narednom periodu.