Bijeljinski sud pritvorio osumnjičenog za silovanje starice

0
Bijeljinski sud pritvorio osumnjičenog za silovanje starice
FOTO: Ilustracija

Osnovni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor MJ. (56) iz Ugljevika osumnjičenom da je silovao 74-godišnju staricu u selu pored Ugljevika. Stravični napad dogodio se 30. decembra prošle godine.

Nesrećna žena iz straha nije ni prijavila zločin, već je to učinila njena komšinica kada je saznala za ovaj monstruozni čin.

Nedugo nakon prijave M.J. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljube nad nemoćnim licem. Starica je upućena na ginekološki pregled koji je potvrdio da je bila žrtva seksualnog delikta.

Nakon kriminalisitčke obrade M.J. je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koje je i zatražilo da mu se odredi jednomjesečni pritvor, prenosi Avaz.

Moguć uticaj na svjedoke

“Nakon ispitivanja u tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog, stavljen je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora M. J. Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi M.J. mogao uticati na svjedoke i tako ometati istragu. Takođe i zbog toga što bi, zbog obilježja krivičnog djela za koje se tereti, moglo doći do narušavanja javnog reda”, rekla je portparol OJT Bijeljina Danka Prodanović.

Sudija za prethodni postupak je prihvatio prijedlog tužilaštva i M.J. je sproveden iza rešetaka.