Zabilježeno prvojanuarsko kupanje na Drini kod mosta u Šepku (FOTO)

0
Zabilježeno prvojanuarsko kupanje na Drini kod mosta u Šepku (FOTO)

Kada su na Aranđelovdan zaplivali Drinom, oborivši tada sopstveni rekord u dužini sezone kupanja i pozdravivši se od reke u koju su „zaljubljeni“, Lozničani Marko Božović, Božidar Đedović i Predrag Škorić nisu ni slutili da će već prvog dana 2022. godine ponovo zaplivati u njenim talasima. To se upravo desilo juče, a današnja repriza je, i pored sunčanog dana, ipak, izostala.

– Danas smo došli da popijemo kaficu i uživamo kraj osunčane Drine. Jučerašnje kupanje je bilo pravo novogodišnje, s pratećim kostimima i dobrim društvom. Temperatura vode je kao i danas bila četiri stepena, a nama je dovoljno bilo to što je sunce obasjalo prvi januarski dan pa da malo i zaplivamo. Kada će to biti sledeći put teško je prognozirati, ali, za nas je, na neki način, ovogodišnja sezona već otvorena – kaže Marko Božović.

Zabilježeno prvojanuarsko kupanje na Drini kod mosta u Šepku (FOTO)

Na omiljenu plažu, nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica, ova ekipa će svraćati kada god im se ukaže prilika, bez obzira na kupanje, jer, kako kažu, njima je i sam boravak pored Drine dovoljan da se napune pozitivnom energijom. Očekuju da će im već u aprilu vreme dozvoliti da ponovo zagaze u brzu reku i barem na minut zaplivaju, kao i ranijih godina.