Naplata parkinga u gradu Zvornik odgođena do proljeća

0
Naplata parkinga u gradu Zvornik odgođena do proljeća

Iako su iz gradske uprave najavljivali da bi početkom ove, nove godine trebalo početi sa naplatom parkinga u gradu po zonama, na to ćemo ipak malo pričekati. Na radost mnogih kojima to predstavlja još jedan izdatak, mada ima dosta onih koji smatraju da će se na taj način uvesti red u ovoj oblasti.

Kako nam je rekao načelnik odjeljenja za stambeno komunalnu oblast Branko Jašić, došlo je do nekih problema i morao se ponovo raspisati tender vezan za nabavku kompjuterske tehnologije preko koje će, jednostavno rečeno, se povezivati i kontrolisati rad radnika na terenu sa centralnim sistemom.

-Tender bi trebao biti ponovo raspisan 12. januara na kome će se izabrati najpovoljniji izvođač tih radova , a i izrada Pravilnika o parkingu je u završnoj fazi, pojašnjava on.
Na naše pitanje kada bi se moglo krenuti sa naplatom parkinga u gradu, Jašić kaže da će to biti najvjerovatnije na proljeće.

Na ovim poslovima bilo bi zaposleno 11 radnika , od kojih osam na terenu, i uglavnom iz “unutrašnjih rezervi, odnosno preraspodjelom pojednih radnika gradske uprave.
Do proljeća će se po svemu sudeći izbrisati crvene, plave i zelene linije na označenim parkinzima u gradu , pa će se taj posao, vjerovatno, morati ponovo raditi.