Bošnjaci Janje uz pucnjavu u zrak i nacionalističe psovke ponovo uznemireni

0
Identifikovane dvije osobe koje su učestvovale u incidentu ispred Atik džamije u Janji

Jutros, po izlasku iz džamije, nakon obavljene molitve, Bošnjaci iz Janje svjedočili su još jednoj uznemirujućoj situaciji.

Naime, pri samom izlasku iz džamijsog dvorišta, pored magistralnog puta Zvornik – Bijeljina, grupa osoba u pet do šest automobila, otvorenih gepeka punih badnjaka, prolazeći pored navedene grupe uputila je nekoliko uvredljivih nacionalističkih psovki da bi se zatim iz vatrenog oružja začulo i pucanje u zrak.

Zbog čega ovo, i to baš danas na Badnji dan koji simboliše toleranciju, ljubav, međusobno poštovanje i vjeru u jednog Boga, to samo znaju oni koji su jutros bez ikakvog povoda i razloga uznemirili građane Janje.

Svjedoci ovoga nemiloga događaja zapisali su tablice automobila i slučaj je odmah prijavljen Policijskoj stanici Janja sa nadom da će pravovremeno reagovati i sankcionisati učesnike.

Bošnjaci Janje nadaju se da je ovo samo jedan izolovani slučaj koji se više neće ponoviti posebno u vrijeme navjećeg pravoslavnog blagdana Božića i da će ga komšije Srpske nacionalnosti provesti u miru, slozi, ljubavi, toleranciji i međusobnom poštovanju.