Podrinjski fudbalski biser Ajdin Mujkić pozvan na prestižni kamp u Francusku

0
Podrinjski fudbalski biser Ajdin Mujkić pozvan na prestižni kamp u Francusku
FOTO: U akciji mladi Mehanović i Mujkić

Fudbalski biser Radne dozvole, slab rejting lige, igrač izvan Evropske unije… sve su to prepreke za bh.nogometaše da svoje znanje prezentiraju u Evropi.

Uz sve to, idu slabi rezultati naših klubova u Evropi, te još slabija izdanja reprezentacije na internacionalnoj sceni.

Ipak, ima pozitivnih primjera. Iz ove i ovakve lige jedan je bh. dragulj dobio poziv za elitni kamp, koje organizira klub Chateauroux.

Ajdin Mujkić, supertalentirani ofanzivac, koji je kvalificiran da igra kao krilni ili polušpica, desetak dana bit će na radaru francuskog kluba, ali i agenata koji rade na tržištu evropske unije. Mujkić je rođen 2003.godine i pod ugovorom je sa Tuzla City. Porijeklom je Podrinjac, a to je najplodnije fudbalsko tlo u ovom dijelu Evrope, a po rođenju Tuzlak.

Vedan Ibišević, Sejo Salihović, Miroslav Stevanović, Miralem Pjanić, Samir Muratović, Milan Đurić, Ermin Bičakčić, Said Husejnović… samo su neki od “Zmajeva”, koji vuku korijene iz Podrinja.

Ajdin je u Francusku otišao uz klupsko odobrenje. Jesenas je s osamnaest godina debitirao za prvi tim Tuzle. Kandidira za U-19 reprezentaciju BiH. Treneri, koji su ga imali prilike gledati, tvrde da se radi o izuzetnom potencijalu, s dosta prostora za napredovanje.

Upravo je kamo u Francuskoj Mujkićeva “vaga za tačno mjerenje”. Ostane li profitirati će svi, on, klub, reprezentacija… Vrati li se, bit će to za Ajdina veliko iskustvo i motiv za novo dokazivanje.Ajdin Mujkić pozvan na kamp u Francusku.

O Mujkiću smo pisali i ranije na našem portalu

Zvornički fudbalski biser Ajdin Mujkić debitovao za prvi tim FK Tuzla City u prvom kolu KUP-a BiH