RADNA GRUPA ”JADAR” – Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podnijeo ostavku

0
RADNA GRUPA ”JADAR” – Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović podnijeo ostavku

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, podneo je ostavku na članstvo u Radnoj grupi za implementaciju projekta ”Jadar”, potvrđeno je danas iz njegovog kabineta.

Radna grupa za implementaciju projekta ”Jadar” obrazovana je odlukom Vlade Srbije 19. novembra 2020. godine, a njen zadatak je, kako je u odluci navedeno, ”razmatranje najsloženijih pitanja u oblasti implementacije projekta ”Jadar” i davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u pogledu saradnje, analize implementacije tog projekta i koordinacije rada nadležnih organa i institucija u cilju pune i blagovremene implementacije operativnih pitanja”. Ima 28 članova, njen predsednik je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, a neki od članova su i Ivica Kojić, šef kabineta predsednika Srbije, Danilo Cicmil, specijalni savetnik predsednika Srbije,brojni državni sekretari i pomoćnici u ministarstvima, predstavnici kompanija i preduzeća ”Srbijagasa”, ”Puteva Srbije”, EPS-a, ”Srbijavoda”, ”Srbijašuma”, ”Infrastruktura železnica Srbije” i drugih. U njoj su i Vesna Prodanović, generalni direktor ”Rio Sava Eksplorejšnˮ , Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga,a u radu mogu učestvovati i drugi sekretar u Ambasadi Australije u Srbiji i direktor Svetske banke u Srbiji.

Inače, do ovog trenutka nismo uspeli da dobijemo izjavu gradonačelnika u vezi sa podnošenjem ostavke na članstvo u Radnoj grupi.