Poznato vrijeme i mjesto dženaze za prerano preminulog Memsudin Avdića ALAGU (FOTO)

0
Poznato vrijeme i mjesto dženaze za prerano preminulog Memsudin Avdića ALAGU (FOTO)

Prethodnog dana je nakon teške i kratke bolesti preminuo Memsudin Avdić zvani Alaga u 52.godini života iz Đulića naselje Mahmutovići. Ova vijest šokirala je i rastužila bošnjačku zajednicu u Zvorniku. Memsudin Avdić- Alaga nije bio politički aktivan, kao ni nosilac bilo kakve funkcije u Zvorniku, ali su svi Bošnjaci poznavali ovu vedru, nasmijanu i za akciju uvijek spremnu osobu.

Memsudin Avdić rođen je 1970.godine u Zvorniku, a u svom rodnom mjestu koje je najviše volio danas je preselio na bolji svijet.

Dženaza i posljednji ispraćaj biće sutra u utorak 18.01.2022.g. zvanične i potpuno tačne informacije pročitajte na posmrtnici u nastavku:

Memsudin Avdić rođen je 1970.godine u Zvorniku, a u svom rodnom mjestu koje je najviše volio danas je preselio na bolji svijet.  Dženaza i posljednji ispraćaj biće najvjerovatnije u utorak prije podne-namaza u džamiji Đulići, a potom Dženaza i ukop na mezarju u Mahmutovićima.

Svi će se sjećati pozitivne energije koja je ovog mladog čovjeka kroz cijeli život pratila, a sve u njegovom okruženju nasmijavala i razvedrila bez obzira u koliko lošem raspoloženju bili. Sve volonterske akcije koje su bile od opšteg interesa u naseljima doline rijeke Sapne, ali i šire, imale su Alagu kao učesnika, a koji je na svim akcijama što bi rekli njegovi saoborci “odrađivao” posao za dvojicu.

Na vijest o teškom oboljenju Alage, aktivirali su svi koji su ga poznavali kako bi pomogli, ali je bolest prebrzo uzela maha i nije bilo vremena da se jedan mladi život spasi.